Nordic Insect Economy Ltd in Helsingin Sanomat Newspaper

By Santtu Vekkeli | General | No Comments

The company and its Innovator-Founder Santtu Vekkeli were featured in Helsingin Sanomat.

Article mentions:
-Insects can be a sustainable part of future food systems
-NIE Ltd has developed rearing systems that use the heat produced by insects for heating the premises
-Future rules in the European Union will likely require the use of specialised machinery so as to achieve required product standards

Writing in Finnish.

“HYÖNTEISRUOKAYRITTÄJÄ, Nordic Insect Economy -yrityksen perustaja Santtu Vekkeli näkee hyönteisravinnossa enemmän kuin pelkän proteiinilähteen.
”Hyönteisten yleiset ravitsemusarvot ovat hyviä. Hyvänä esimerkkinä tästä on B12 vitamiini, jota hyönteisruoassa on 16-kertainen määrä esimerkiksi sian­lihaan verrattuna.”
Silti elintarviketieteiden kandidaatti Vekkelikin näkee hyönteiset ennen muuta ravintolähteiden monipuolistajana.
”Optimikäytössään ne ovat täydentävä järjestelmä kasviproteiineille ja muille ympäristöystävällisille proteiinilähteille.”

Kasvaessaan hyönteiset vaativat myös lämpöä, joka muodosti vertailussa noin kolmanneksen ilmastokuormituksesta. Lisäksi tarvitaan sähköä tuotantolaitoksen ylläpitoon.
Tässäkin on Vekkelin mukaan saavutettavissa selviä edistysaskelia. Hänen yrityksenä liike­ideana on kehittää hyönteistenkasvatuslaitoksia.
”Olemme kehittäneet järjestelmän jossa hyönteiset lämmittävät oman kasvatusyksikkönsä lähes koko kasvatuskierron ajan. Vain kosteuden hallinta, automatiikka ja valaistus tarvitsevat energiaa”, Vekkeli kertoo.
Kasvatuksesta tulee nestemäisiä päästöjä tulee vain tilojen pesemisestä. Hyönteisten omat jätökset ovat kuivaa hiekkamaista tuotetta.
Hyönteiset kuluttavat vain vähän vettä. Osa lajeista ei tarvitse juomavettä ollenkaan.””

http://www.hs.fi/paivanlehti/08052017/art-2000005198932.html?share=64b5f2ac5d9d9f76f69f8677097affa9